Wszystkie przepisy

Bagietka z zapieczonym serem mozzarella, mortadelą i warzywami

  • 10 minut
  • Łatwy
  • Zupy i przekąski
Składniki
  • 1 bagietka pszenna
  • 1 pomidor
  • 6 listków sałaty rzymskiej
  • 4 rzodkiewki
  • 4 łyżeczki pesto Monini Rucola
  • 6 plastrów włoskiej mortadeli
  • 1 kulka mozzarelli
Przygotowanie

Bagietkę dzielimy na pół i kroimy wzdłuż. Pieczywo układamy na blaszce. Na jednej z połówek układamy plastry mozzarelli i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż ser się roztopi. Podpieczoną bagietkę smarujemy pesto Monini Rucola. Układamy liście sałaty, plastry mortadeli, plastry pomidora i rzodkiewki. Kanapkę składamy.

Dla dodania smaku
Pesto rucola

Przepis przygotowany przez kulinarnyja