Burrata z pomidorami i Monini Monocultivar Coratina

Składniki

  • oliwa z oliwek extra vergine Monini Monocultivar Coratina
  • burrata
  • pomidorki koktajlowe pokrojone na 4 części
  • sól i czarny pieprz
  • 2 liście świeżej mięty
  • kilka liści bazylii
  • do smaku: sól himalajska, zielony i czerwony pieprz

Przygotowanie

Odcedzamy burratę i przekładamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem. W osobnej misce łączymy pomidorki z oliwą Monini. Drobno kroimy miętę i bazylię i dodajemy do pomidorów. Na talerz wykładamy przekrojoną na pół burratę. Dookoła układamy pomidory z oliwą i ziołami. Doprawiamy solą, różowym i zielonym pieprzem oraz oliwą Monini. Dekorujemy bazylią.
Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii zupy i przekąski: