Chleb z oliwą bez mąki

Składniki

  • foremka keksówka
  • 1 szklanka ziaren słonecznika
  • 3/4 szklanki migdałów
  • 1 i 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 3/4 szklanki siemienia lnianego
  • 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżki pestek dyni
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 mega duża łyżka miodu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine GranFruttato Monini
  • 1 i 3/4 szklanki wody

Przygotowanie

Do wszystkich składników dodać oliwę z oliwek extra vergine GranFruttato, miód i wodę. Dobrze wymieszać drewnianą łyżką. Przykryć i odstawić na 2 godz., by nasiąknęło wodą. Keksówkę posmarować oliwą extra vergine GranFruttato i nakładać masę ugniatając ją lekko. Piec w piekarniku 20 minut w 180 stopniach. Po 43 minutach obniżyć temperaturę do 150 stopni, następnie do 100 stopni i piec kolejne 43 minuty. Pozostawić do ostygnięcia.
Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii zupy i przekąski: