Domowy ketchup

Składniki

  • duża łyżka oliwy z oliwek extra vergine Monini GranFruttato
  • ząbek czosnku
  • papryczka chili
  • 300 g przecieru pomidorowego
  • 50 g octu winnego czerwonego @moninipolska
  • 50 g cukru
  • sól

Przygotowanie

Na dużym ogniu podsmażamy duża łyżkę oliwy z oliwek extra vergine GranFruttato, ząbek czosnku i papryczkę chili, dodajemy przecier, pamiętajmy że na początku musi być duży ogień/ mocno gorący palnik, aby dzięki temu wydobyć słodycz z pomidorów. Po chwili dodajemy ocet winny czerwony, który poprawia smak potraw słodko-kwaśnych. Cukier i sól do smaku. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10- 15 min. Gwarantuję Wam, że taki ketchup w wersji Monini będzie doskonały do każdej potrawy! Smacznego:)
Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii sałatki i sosy: