Wszystkie przepisy

Domowy ketchup

  • 30 minut
  • Łatwy
  • Sałatki i sosy
Składniki
  • duża łyżka oliwy z oliwek extra vergine Monini GranFruttato
  • ząbek czosnku
  • papryczka chili
  • 300 g przecieru pomidorowego
  • 50 g octu winnego czerwonego @moninipolska
  • 50 g cukru
  • sól
Przygotowanie

Na dużym ogniu podsmażamy duża łyżkę oliwy z oliwek extra vergine GranFruttato, ząbek czosnku i papryczkę chili, dodajemy przecier, pamiętajmy że na początku musi być duży ogień/ mocno gorący palnik, aby dzięki temu wydobyć słodycz z pomidorów. Po chwili dodajemy ocet winny czerwony, który poprawia smak potraw słodko-kwaśnych. Cukier i sól do smaku. Zmniejszamy ogień i gotujemy 10- 15 min. Gwarantuję Wam, że taki ketchup w wersji Monini będzie doskonały do każdej potrawy! Smacznego:)

Dla dodania smaku
Monini GranFruttato

Przepis przygotowany przez ewa_szczesna_wloskamama