Dorsz z groszkiem

Składniki

  • oliwa z oliwek extra vergine Monini Delicato
  • filet z dorsza
  • cebula krojona w plastry
  • garść groszku
  • posiekana pietruszka
  • skórka otarta z cytryny
  • szczypta soli
  • czerwony pieprz

Przygotowanie

Myjemy i osuszamy dorsza. Na patelnię dodajemy odrobinę oliwy, cebulę i lekko ją podsmażamy. Następnie dodajemy groszek i przykrywamy pokrywką. Po upływie ok 2 min dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki filet z dorsza i podsmażamy przez ok 5 min na niskiej temperaturze. Doprawiamy szczyptą soli, skórką z cytryny. Przed podaniem oprószamy posiekaną pietruszką, dodajemy kilka kropel oliwy Monini Delicato i doprawiamy czerwonym pieprzem.
Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii dania główne: