Opowieść ze Spoleto
• Spot „Z miłości do oliwy”Cebulę kroimy w plastry. Wszystkie składniki na zalewę wkładamy do garnka. Gotujemy 15 minut. Filet dzielimy na kawałki. Poszczególne części lekko rozbijamy tłuczkiem, skrapiamy smakową oliwą extra vergine Monini Czosnek & Chilli i wcieramy ją w mięso. Odstawiamy na kilka minut.
Kotleciki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie extra vergine Monini GranFruttato – z obu stron i na wolnym ogniu. Przekładamy je do miski i zalewamy gorącą zalewą pomidorową. Gdy zalewa ostygnie, miskę na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Trzymamy ją tam do momentu, aż zalewa wsiąknie w mięso. Podajemy na zimno.
Przepis przygotowany przez slodziakolandia