Makaron warzywny z pesto brokułowo-pietruszkowym

Składniki

  • 2 kalarepy
  • 2 duże marchewki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek Monini Extra Vergine Non Filtrato
  • sól do smaku

Pesto:

  • ¼ surowego brokuła (same różyczki)
  • 3 łyżki uprażonych pestek dyni
  • 2 garście natki pietruszki (bez łodyżek)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki płatków drożdżowych
  • ¾ szklanki oliwy Non Filtrato
  • Ok. ½ łyżeczki soli

Przygotowanie

Kalarepki i marchewki obieramy i za pomocą maszynki robimy makaron. Składniki na pesto umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką pastę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy Monini Extra Vergine Non Filtrato, dodajemy makaron warzywny, sól do smaku i chwilę dusimy pod przykryciem. Podajemy z pesto i różyczkami ugotowanego brokuła.
Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii dania główne: