Minestrone z fasolą i brukselką

Składniki

  • 1 marchewka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • kawałek pora
  • 1,5 l wody lub bulionu
  • 10 brukselek
  • garść zielonej fasolki szparagowej
  • 3 ziemniaki
  • 3 łyżki drobnego makaronu
  • mała puszka białej fasoli
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • smakowa oliwa z oliwek Extra Vergine Monini Czosnek & Chilli
  • sól

Przygotowanie

W garnku rozgrzej 2 łyżki smakowej oliwy z oliwek extra vergine Monini Czosnek & Chilli. Podsmaż na niej pokrojoną marchew, selera naciowego i pora. W trakcie smażenia dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Następnie wlej bulion warzywny lub wodę, dodaj połówki brukselek, ziemniaki pokrojone w dużą kostkę. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie wsyp makaron oraz fasolę bez zalewy. Gotuj dodatkowe 10 minut, dopraw solą. Gotową zupę wlej do miseczek, okraś dodatkowym chlustem smakowej oliwy extra vergine Monini Czosnek & Chilli.
Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii zupy i przekąski: