Wszystkie przepisy

Minestrone z fasolą i brukselką

  • 30 minut
  • Średni
  • Zupy i przekąski
Składniki
  • 1 marchewka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • kawałek pora
  • 1,5 l wody lub bulionu
  • 10 brukselek
  • garść zielonej fasolki szparagowej
  • 3 ziemniaki
  • 3 łyżki drobnego makaronu
  • mała puszka białej fasoli
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • smakowa oliwa z oliwek Extra Vergine Monini Czosnek & Chilli
  • sól
Przygotowanie

W garnku rozgrzej 2 łyżki smakowej oliwy z oliwek extra vergine Monini Czosnek & Chilli. Podsmaż na niej pokrojoną marchew, selera naciowego i pora. W trakcie smażenia dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Następnie wlej bulion warzywny lub wodę, dodaj połówki brukselek, ziemniaki pokrojone w dużą kostkę.

Gotuj 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie wsyp makaron oraz fasolę bez zalewy. Gotuj dodatkowe 10 minut, dopraw solą. Gotową zupę wlej do miseczek, okraś dodatkowym chlustem smakowej oliwy extra vergine Monini Czosnek & Chilli.

Dla dodania smaku
Monini Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Extra Vergine CZOSNEK & CHILLI

Przepis przygotowany przez gotuj_z_kuroniem_jakub_kuron