Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą

Składniki

  • 70g mąki (mieszanka pszennej i owsianej)
  • 150ml wody
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek Monini extra vergine Classico
  • 4 garści szpinaku baby
  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • 4 plastry pomidora
  • 4 plastry sera mozzarella (80g)
  • sól
  • pieprz
  • suszona bazylia
  • oregano
  • papryka wędzona

Przygotowanie

Mąkę, wodę, jajko, oliwę Monini extra vergine Classico oraz sól mieszamy do powstania jednolitej masy. Na rozgrzanej patelni smażymy 4 naleśniki. Szpinak podsmażamy na łyżeczce oliwy z oliwek Monini extra vergine Classico z drobno siekaną cebulką i czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na naleśniku układamy szpinak, plaster sera i pomidora. Złożone naleśniki posypujemy przyprawami.
Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii dania główne: