Opowieść ze Spoleto
• Spot „Z miłości do oliwy”Chleb kroję w 1,5-2 cm kostkę. Wrzucam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiam 2 łyżkami smakowej oliwy extra vergine Monini Bazylia i posypuję oregano, bazylią i dużą szczyptą soli. Mieszam wszystko rękoma i wstawiam do piekarnika nastawionego na 200 st. C na 8-10 min. Na patelni rozgrzewam 1 łyżkę smakowej oliwy extra vergine Monini Bazylia i wrzucam na nią połówki pieczarek. Solę i smażę na rumiano.
Pomidory kroję na większe kawałki. Dodaję cebulę posiekaną w pół krążki, pokrojone na mniejsze kawałki oliwki, seler naciowy i bazylię oraz roszponkę. Wrzucam gotowe grzanki, ocet winny oraz smakową oliwę z extra vergine Monini Bazylia. Wszystko mieszam dokładnie rękami, lekko rozgniatając pomidory i grzanki.
Przepis przygotowany przez truetastehunters