Opowieść ze Spoleto
• Spot „Z miłości do oliwy”Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, posiekaną w kostkę cebulą, czosnkiem, bułką tartą, oliwą extra vergine Monini Classico oraz przyprawami (sól, pieprz, papryka słodka). Na patelni z oliwą extra vergine Monini Classico smaż cebulkę pokrojoną w kostkę wraz z czosnkiem. Dodaj pokrojone w kostkę świeże pomidory malinowe i duś pod przykryciem przez 5 minut.
Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, cukier, sól, pieprz oraz oregano i duś kolejne 15 minut mieszając od czasu do czasu. Z mięsa uformuj pulpety i gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut. Następnie pulpety przełóż do sosu i duś przez 10 minut. Po tym czasie nasze pyszne pulpeciki są gotowe. Na koniec dodaj świeżą bazylię.
Przepis przygotowany przez mateusz_krojenka_masterchef