Roast beef w słoiku

Składniki

  • 1,5 kg mięsa na roast beef
  • oliwa z oliwek extra vergine Monini GranFruttato
  • 2 łyżki soli grubej
  • zioła, najlepiej świeże, takie jak rozmaryn szałwia, tymianek (lub inne, które lubicie)
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • ser kozi
  • cytryna
  • rukola
  • glassa Monini Biała Trufla
  • krem z dyni
  • Pesto Monini Rucola

Przygotowanie

Zmiksuj grubą sól z ziołami. Mięso natrzyj dobrze oliwą extra vergine Monini GranFruttato, a następnie obtocz miksem ziół. Owiń dobrze szpagatem i odstaw na pół godziny, aby mięso zaczęło przechodzić zapachami. Następnie usmaż na dobrze rozgrzanej, suchej patelni z każdej strony, przełóż do foremki i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz w 200°C przez 20 - 25 minut na każdy kilogram mięsa. Tak, aby temperatura środkowa doszła do 55-56° lub 45 ° - jeśli chcecie bardziej krwiste. Wyjmijcie z piekarnika i odstawcie, aby środkowe soki się zebrały. Mój roast beef przygotowałam z serem kozim wymieszanym z odrobina soku z cytryny, oliwą z oliwek extra vergine GranFruttato, kremem z dyni (warzywo sezonowe), pesto Monini z rukoli (jej goryczka przełamie lekko słodki smak) i odrobiną truflowego octu balsamicznego Monini, który stworzył idealne wykończenie smaku potrawy.
Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii dania główne: