Roladki z bakłażana

Składniki

  • 2 bakłażany
  • oliwa z oliwek extra vergine Monini Classico
  • 4 kromki chleba tostowego
  • łyżka orzeszków pinii lub pestek słonecznika
  • łyżka rodzynek
  • 125 g mozzarella


Sos pomidorowy:

  • ząbek czosnku
  • papryczka chili
  • łyżka oliwy z oliwek extra vergine Monini Classico
  • 250 g przecieru pomidorowego

Przygotowanie

Bakłażana pokrój w plasterki, a następnie usmaż je na oliwie z oliwek extra vergine Monini Classico. Odsącz z nadmiaru tłuszczu, posól i nadziej farszem. Zawiń roladki, ułóż na blaszce. Na wierzch połóż plasterki mozzarelli i zapiecz w piekarniku - opcja grill 4 min. w 220°. Na dno talerza połóż łyżkę sosu pomidorowego, na to połóż roladki z bakłażana i polej odrobiną pesto genovese.

Farsz:

Chleb tostowy zblenduj, dodaj 3-4 łyżki pesto genovese Monini, tostowane orzeszki pinii lub pestki słonecznika, rodzynki, dodaj sól i pieprz do smaku. Wymieszaj dokładnie wszystko.


Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii zupy i przekąski: