Opowieść ze Spoleto
• Spot „Z miłości do oliwy”Ciasto:
Wyrabiamy wszystkie składniki razem, przykrywamy folią spożywcza i odstawiamy do wyrośnięcia. Po czym wykładamy na blat stołu i rozciągamy palcami (możemy użyć walka) w prostokąt. Smarujemy obficie smakową oliwą extra vergine Monini Rozmaryn i składamy na trzy, po czym dzielimy na małe prostokąty. Odkładamy na foremkę wyłożona pergaminem i odstawiamy na pół godziny do ponownego wyrośnięcia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25-30 minut w 180 stopniach.
Krem z mortadelli:
Miksujemy razem mortadellę z serami i śmietaną. Tostujemy pistacje i kroimy nożem. Dodajemy do kremu, możemy też posypać na górę kanapki, a całość skropić smakową oliwą extra vergine Monini Rozmaryn.
Przepis przygotowany przez ewa_szczesna_wloskamama