Wszystkie przepisy

Tagliatelle z indykiem, paprykowym pesto i suszonymi pomidorami

  • 30 minut
  • Łatwy
  • Dania główne
Składniki
  • makaron tagliatelle
  • 350 g filetów z piersi indyka
  • 5 łyżek oliwy Monini Extra Vergin GranFruttato
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 5 łyżeczek sosu Monini Pesto Calabrese
  • 8 suszonych pomidorów
Przygotowanie

Makaron ugotuj al dente. Przepłucz go zimną wodą. Mięso pokrój na paseczki. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy Extra Vergin GranFruttato, podsmaż na niej mięso, dodając suszone oregano. Do podsmażonego mięsa dodaj drobno posiekany czosnek, dopraw pieprzem i solą. Przełóż ugotowany wcześniej makaron na patelnię i wymieszaj. Wyłącz patelnię, a następnie dodaj sos Pesto Calabrese, pokrojone suszone pomidory i dokładnie wymieszaj całość. Skrop danie pozostałą oliwą. Podawaj tagliatelle udekorowane rukolą i świeżymi pomidorkami koktajlowymi.

Dla dodania smaku
Monini GranFruttato

Przepis przygotowany przez issabelall