Tagliatelle z indykiem, paprykowym pesto i suszonymi pomidorami

Składniki

Makaron tagliatelle

350 g filetów z piersi indyka

5 łyżek oliwy Monini Extra Vergin GranFruttato

Łyżeczka suszonego oregano

2 ząbki czosnku

Szczypta soli

Szczypta pieprzu

5 łyżeczek sosu Monini Pesto Calabrese

8 suszonych pomidorów

Przygotowanie

Makaron ugotuj al dente. Przepłucz go zimną wodą. Mięso pokrój na paseczki. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy Extra Vergin GranFruttato, podsmaż na niej mięso, dodając suszone oregano. Do podsmażonego mięsa dodaj drobno posiekany czosnek, dopraw pieprzem i solą. Przełóż ugotowany wcześniej makaron na patelnię i wymieszaj. Wyłącz patelnię, a następnie dodaj sos Pesto Calabrese, pokrojone suszone pomidory i dokładnie wymieszaj całość. Skrop danie pozostałą oliwą. Podawaj tagliatelle udekorowane rukolą i świeżymi pomidorkami koktajlowymi.


Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii dania główne: