Zawijaski z ciasta filo z mozzarellą i pomidorami

Składniki

  • 7 arkuszy ciasta filo
  • 3 kulki mozzarelli
  • 3 pomidory malinowe
  • 1 opakowanie pesto Vegan Monini
  • smakowa oliwa z oliwek extra vergine Monini Bazylia
  • oregano do posypania zawijasków
  • suszone pomidory do posypania zawijasków

Przygotowanie

Rozdziel arkusze. Każdy z nich posmaruj smakową oliwą extra vergine Monini Bazylia. Mozzarellę pokrój w paski, to samo zrób z pomidorami. Środek arkusza posmaruj pesto Vegan Monini. Na pasku o szerokości około 1,5–2 cm ułóż mozzarellę i pomidory. Arkusz zegnij na pół i zwiń w rulon. Jeden koniec rulonu zacznij zwijać w ślimaka. Tę samą czynność wykonaj ze wszystkimi siedmioma arkuszami ciasta filo. Gotowe zawijaski skrop smakową oliwą extra vergine Monini Bazylia. Posyp suszonym oregano i suszonymi pomidorami. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Blachę posmaruj oliwą lub wyłóż papierem do pieczenia. Na blasze ułóż zawijaski i piecz je około 20 minut. Powinny się ładnie zarumienić.
Pobierz przepis Udostępnij

Inne przepisy z kategorii dania główne: