Opowieść ze Spoleto
• Spot „Z miłości do oliwy”Cebule siekamy w kosteczkę i smażymy do momentu zeszklenia, następnie dorzucamy drobno pokrojoną marchewkę, cukinię, por, seler naciowy i ziemniaka. Wszystko smażymy na oliwie z oliwek extra vergine Monini Classico. Do gotującego się bulionu wrzucamy odcedzoną fasolkę. Gotujemy przez około 5 minut. Następnie dodajemy podsmażone warzywa i gotujemy przez kolejne 15 minut. Po upływie określonego czasu dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory krojone z puszki, całość dokładnie mieszamy.
Na sam koniec wrzucamy makaron i gotujemy przez około 15 minut do momentu miękkości. Gdy makaron będzie prawie gotowy dodajemy pesto Genovese Monini. Ponownie wszystko mieszamy i czekamy, aż składniki dokładnie połączą się ze sobą. Gotowe porcje posypujemy parmezanem i dekorujemy liśćmi bazylii.
Przepis przygotowany przez fitgirl.cook